MPHP - Találatok
A " Témacsoport: '2.1.'" keresőkérdésre kapott 48 találatból az első 10.


Nagyon jó, de megbukott az oktatáspolitika
 
szerző:  index
tárgyszavak:  Oktatáspolitika ; Nemzeti alaptanterv ; köznevelési törvény ; pedagógus-szakszervezet
földrajzi hely:  Magyarország
dokumentumtípus:  online napilap
azonosító:  4334


UNICA - Európa Fővárosi Egyetemeinek Hálózata
Az UNICA, Európa fővárosi egyetemeinek hálózata. Célja, hogy elősegítse a kiváló minőséget a felsőoktatásban, valamint az integrációt és az együttműködést a tagországok egyetemei közt, szerte Európában. Fokozottan támogatja a Bolognai-folyamat fejlesztését és a közép- és kelet európai országok egyetemi integrációját a felsőoktatás területén. Céljai elérése érdekében a hálózat a tagegyetemek nézeteit közvetíti az európai intézmények, és a nemzeti, regionális és fővárosi kormányzatok felé. Tagjait ellátja az európai kezdeményezésekkel és programokkal kapcsolatos információkkal és támogatja őket együttműködési projektjeikben. Fórumot is biztosít, ahol az egyetemek reflektálhatnak az egyetemi kutatás, oktatás és adminisztráció stratégiai igényeinek követelményeire.
 
tárgyszavak:  együttműködés ; felsőoktatás ; felsőoktatási intézmények ; UNICA
földrajzi hely:  Európa
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  1185


Brit Neveléstudományi Társaság
Az 1951-ben alapított Neveléstudományi Társaság célja, hogy támogassa a minőségi munkát az oktatási viták, az ösztöndíjak és az oktatáskutatás területén és lehetővé tegye a fejlesztést. Egy szervezetbe fogja össze a a diákokat, tanárokat, egyetemi oktatókat és kutatókat, valamint a politikai döntéshozókat és az elemzőket is. A British Journal of Educational Studies című lap kiadásával támogatja az oktatásügyi vitákat elsősorban az oktatáspolitika területén. A társaság ezen a területen vezető szerepet vívott vívott ki magának.
 
szerző:  Blackwell Publishing
tárgyszavak:  oktatáspolitika ; oktatáskutatás ; oktatás színvonala
dokumentumtípus:  honlap, linkgyűjtemény
azonosító:  1112


Bécsi Oktatás Portál
A Bécsi Pedagógus Portál a város különböző médiapedagógiával foglalkozó intézményeit, egyesületeit, és projektjeit kapcsolja hálózatba és együttműködési platformot alakítanak ki. Célcsoportjukba nem csak a tanárok és a diákok, hanem az óvónők,szülők, nagyszülők, újrakezdők és az összes bécsi tartozik, aki többet akarnak tudni a számítógépekről és az internetről.
 
szerző:  Wiener Bildungsserver
tárgyszavak:  médiapedagógia ; számítógép ; internet ; együttműködés ; Bécs ; Ausztria
földrajzi hely:  Bécs ; Ausztria
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  798


Tudásszintmérő Tesztek Amerikából
Az ETS egy nonprofit, magán intézmény, mely a tudásszint mérését kutatja elsősorban tesztekkel. Tudásszintmérő és felvételi tesztek milióit fejlesztik ki és kezelik évente az Egyesült Államokban és még 180 országban. Kiterjedt tanári és szakértői gárdával rendelkeznek az oktatás, a pszichológia, statisztioka, pszichometria, számítástechnika, szociológia és más bölcsészettudományok területén. Innovatív tevékenységük révén szakértőik világszerte számos oktatónak segítenek abban, hogy megújíthassák tanítási gyakorlatukat.
 
szerző:  Educational Testing Service
tárgyszavak:  mérés ; értékelés ; tudásszintmérés ; teszt ; AP ; GRE ; ICT Literacy Assessment ; Major Field Tests ; MAPP ; PRAXIS ; SAT ; TOEFL ; TOEIC ; TSE
földrajzi hely:  Egyesült Államok
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  779


Osztalyfonok.hu/
A honlap beszámol az egyesület tevékenységéről és a következő témakörökben vár és közöl írásokat, véleményeket, híreket: osztályfőnöki szerep, osztályfőnöki óra, konfliktuskezelés, iskolakísérletek, egészség, jogtár, háttér, üzenő, tanácsadás.
 
szerző:  Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
tárgyszavak:  osztályfőnök ; osztályfőnöki szerep ; osztályfőnöki óra ; konfliktus ; iskolakísérlet ; egészség ; jog ; tanácsadásszakmai szervezetek ; Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
földrajzi hely:  Magyarország
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  768


Jean Piaget Társaság
Az 1970-ben alapított Jean Piaget Társaság nemzetközi tagsága olyan interdiszciplináris területeken dolgozó tudósókból, tanárokból és hallgatókból áll, akik a fejlődéslélektan és az emberi tudás mélyebb megismerésében és fejlesztésében érdekeltek. A társaság célja, hogy szimpóziumok, könyvek, a saját hivatalos lapjuk (Cognitive Development) és más kiadványok révén nyitott fórumot biztosítson az emberi tudás és annak fejlesztésével kapcsolatos prezentációkhoz és tudományos vitákhoz. Ösztönzi továbbá az elért eredményeket az oktatásfejlesztésben és más területeken is. Gazdag linkgyűjteményét különösen érdemes felkeresni.
 
szerző:  Jean Piaget Society
tárgyszavak:  pszichológia ; konstruktivizmus ; kognitív pszichológia ; fejlődéslélektan ; tudás ; fejlesztés ; oktatásfejlesztés
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  753


European Research Overview (ERO)Gateway
Az ERO (Európai kutatások összefoglalása) támogatja a kutatást és együttműködést az európai szakképzésben. Elősegíti a kutatók, a gyakorló szakemberek és a politikusok közti tudás- és információcserét. Előmozdítja ugyanakkor az európai és nemzeti kutató hálózatok és testületek közti szoros együttműködést is. 2008-tól az ERO célja, hogy az európai és nemzetek közti kutatásokban a szakképzés témaköreiben új gondolkodásmódot fejlesszen ki és megossza azt a többiekkel. Ez magába foglalja a legfontosabb témákat és a jelenlegi nemzeti és európai kutatási eredményeket. Előtérbe kerülnek az oktatási szempontok, de ahol szükséges a többi diszciplinába is betekintéast nyújtanak.
 
tárgyszavak:  szakképzés ; kutatás ; együttműködés ; szakmai szervezetek
földrajzi hely:  Európa
dokumentumtípus:  adatbázis
azonosító:  733


Amerikai Iskolapszichológusok Országos Egyesülete
Az Amerikai Iskolapszichológusok Országos Egyesületének fő célja az iskolapszichológia és az iskolapszichológusok képviselete és támogatása. Útmutatásával elősegíti a gyermekeknél a mentális egészségnevelés és az oktatási kompetenciák fejlesztését minden életkorban.
 
tárgyszavak:  pszichológia ; iskolapszichológia ; képzés ; továbbképzés
földrajzi hely:  Egyesült Államok
dokumentumtípus:  honlap
azonosító:  723


Amerikai Nemzeti Intézet a Kábítószerfogyasztás ellen
A honlap fontos információkat közöl a NIDA szervezetéről, tevékenységéről stb. de fiataloknak szánt hasznos oktatási forrásokat, tájékoztató anyagokat is közöl az egyes kábítószerfajtákról, a kábítószerfogyasztás hatásairól. E témában a tanároknak is kínál tanterveket, osztálytermi segédleteket, útmutatókat stb. Nem feledkeznek meg a kutatókról, egészségügyi szakemberekről sem, ők ösztöndíj vagy konferencia lehetőségeket, de klinikai forrásokat, megelőzéssel és kezeléssel kapcsolatos anyagokat is találhatnak itt. A különféle szakmai linkek és szabadon letölthető kiadványok tovább gazdagítják a lapot.
 
tárgyszavak:  kábítószer ; kábítószer-fogyasztás ; kábítószerek elleni harc ; szervezet ; szakmai szervezetek ; National Institute on Drug Abuse ; NIDA
földrajzi hely:  Egyesült Államok
dokumentumtípus:  honlap, linkgyűjtemény
azonosító:  7141 2 3 4 5


lap tetejére Legfrissebb híreink
TISZTELT LÁTOGATÓINK!

Az Őszi Fesztivál keretein belül 2019. október 5-re meghirdetett Tisztviselőtelepi séta sajnos betegség miatt elmarad.
A séta új időpontját hamarosan közzétesszük.

[ bővebben ]

Bod előzetes versenyfelhívás

Megjelent a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny ELŐZETES versenyfelhívása a 2019/2020-as tanévre
[ bővebben ]

Kulturális Örökség Napjai a Tündérkastélyban és a Tisztviselőtelepen

2019.09.21. (szombat) - 2019.09.22. (vasárnap)
[ bővebben ]

„DÍSZÍTŐÉRZÉKKEL ÁTSZŐTT TUDÁS"

Kőrössy Albert Kálmán építészete
Megtekinthető: 2019. szeptember 21-től október 31-ig
[ bővebben ]

ARE YOU re-ADY?

Konferencia és workshop pedagógusoknak, könyvtárosoknak, érdeklődőknek
2019. október 5. (szombat) 09:00 – 15:30
[ bővebben ]

további hírek


 Levelezési lista
Iratkozzon fel levelezési listánkra!

 

 Linkajánló
Miért nincs hazánkban a gyermekirodalomnak önálló intézménye?


[ bővebben ]

Keresőportál gyerekeknek?!


[ bővebben ]

Iskolák és könyvtárak az információs műveltségért

Információs írástudás terve Jyväskyläban
[ bővebben ]

Az Oktatási Minisztérium középtávú közoktatás-fejlesztési stratégiája


[ bővebben ]

Segédlet a fogyasztóvédelemmel összefüggő iskolai feladatok végrehajtásához


[ bővebben ]

további linkek